5 Eylül 2010 Pazar

Google a blog adresi ekleme

Evet blog oluşturur oluşturmaz ilk yaptığımız ve görmek istedigimiz şey arama motorlarında sitemizin yer alıp almadığıdır.Çoğunlukla varsayılan arama motoru olarak google kullanıldığı için, öncelikle google da arama yaparız.

Google a blog adresi nasıl eklenir ?

Bunun hakkında cok makale var ama ben en basit yöntemleriyle acıklamak istiyorum.
ilk önce yapacagımız sey;
  • http://blogsearch.google.com.tr isimli adrese girmek asagıdaki resimde göründügü gibi blogunuzun adresi yazan kutuya blog adresımızı yazıp,blogu gonder demek bundan sonra yapıcak bir işlem kalmıyor.

google blog adresi ekleme

  • http://www.google.com.tr/intl/tr/add_url.html   ikinci basamak olarak da google ın adres ekleme sitesini asagıdaki resimde yazan URL yazan yere adresimizi yazıp altındaki Yorumlar kutucuguna da sitemizle eşleşen bilgiler girebiliriz.zaten hersey türkce sade bir şekilde anlatılmış

google blog adresi ekleme


  •  http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl   üçüncü olarak google ın URL nizi google 'a ekleyin sayfasini ziyaret edelim.Ve burayada kendi url mizi ekleyelim  zaten burdaki resimdede gayet acık bir şekilde ne yapmamız gerektigini açıklıyor.Acıklamalar kısmına da sitemizle ilgili açıklamalar yazabiliriz son olarak dogrulama kodunu altındaki kutucuga yazalım ve URL yi ekle diyeli, google site ekleme işlemleri tamamdır.
google blog adresi ekleme


bundan sonrası google ın indexlemesine kalıyor.tabiki blogumuzu güncel tutmamız şansımızı artırır. bu arada blogumuzun ayarlar kısmından temel sekmesine tıklayıp;Arama motorlarının blogunuzu bulmasına izin verilsin mi? sorusuna evet olarak yapmayı unutmayın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

//Luckyorange//