25 Nisan 2012 Çarşamba

Mozilla Firefox İle Şifre Bilgilerini Koruma

Facebook,Twitter gibi sosyal medya siteleri veya başka üyesi olduğunuz kullanıcı adı ve şifre isteyen sitelerdeki giriş bilgilerinizi mozilla firefox sayesinde başkalarının ulasmasını engelleyebilirsiniz.

Örneğin kişisel bilgisayarınız da facebook ' a giriş yaparken sürekli kullanıcı adı ve parola girmemek için beni hatırla seçeneğini aktif ettiniz.
Fakat başka biri bilgisayarınızı kullanmaya kalkarsa ve facebook'a girmek isterse otomatikman sizin bilgilerinizle facebook'a giriş yapabilecektir.

İşte bu tip hataları engellemek için sizin giriş yapmış olduğunuz sitelere,mozilla firefox ile güvenlik parolası koyabilirsiniz.

Yani tarayıcınız da facebook 'a giriş yaparken önce mozilla belirlediğiniz şifreyi sorar,şifreyi doğru girdikten sonra facebook'a kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

Mozilla Firefox ile şifrelerinizi korumak için; kendi belirleyeceginiz ana parola sayesinde güvenliğinizi artırabileceksiniz.Peki firefox da kayıtlı parolalarınızı nasıl şifrelersiniz ?

Araçlar  > Seçenekler Güvenlik sekmesine gelin.

Ardından resimde gördugunuz gibi ana parolayı kullan kutucuguna tıklayın.

mozilla şifre koruma

 Şimdi olusturmak istedigimiz parolayı yeni parola kısmına girin ve tekrar ettikten sonra
 tamam diyerek onaylayın.
mozilla şifre koruma


 Olusturudugunuz parola kullandıgınız karakter sayısı ve uzunluguna göre mozilla parolanıza bir kalite değeri verir.Tamam dedikten sonra artık parolanızı kullanabilirsiniz.

mozilla şifre koruma

Bundan sonra mozillayı her açışınızda size ana parolayı soracak eğer dogru parolayı girerseniz mozilla firefox sizin kaydetmiş oldugunuz kişisel parolalarınızı  şifrenizi hatırlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

//Luckyorange//