25 Nisan 2012 Çarşamba

Mozilla Firefox İle Şifre Bilgilerini Koruma

Facebook,Twitter gibi sosyal medya siteleri veya başka üyesi olduğunuz kullanıcı adı ve şifre isteyen sitelerdeki giriş bilgilerinizi mozilla firefox sayesinde başkalarının ulasmasını engelleyebilirsiniz.

Örneğin kişisel bilgisayarınız da facebook ' a giriş yaparken sürekli kullanıcı adı ve parola girmemek için beni hatırla seçeneğini aktif ettiniz.
Fakat başka biri bilgisayarınızı kullanmaya kalkarsa ve facebook'a girmek isterse otomatikman sizin bilgilerinizle facebook'a giriş yapabilecektir.

İşte bu tip hataları engellemek için sizin giriş yapmış olduğunuz sitelere,mozilla firefox ile güvenlik parolası koyabilirsiniz.

Yani tarayıcınız da facebook 'a giriş yaparken önce mozilla belirlediğiniz şifreyi sorar,şifreyi doğru girdikten sonra facebook'a kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

Mozilla Firefox ile şifrelerinizi korumak için; kendi belirleyeceginiz ana parola sayesinde güvenliğinizi artırabileceksiniz.Peki firefox da kayıtlı parolalarınızı nasıl şifrelersiniz ?

Araçlar  > Seçenekler Güvenlik sekmesine gelin.

Ardından resimde gördugunuz gibi ana parolayı kullan kutucuguna tıklayın.

mozilla şifre koruma

 Şimdi olusturmak istedigimiz parolayı yeni parola kısmına girin ve tekrar ettikten sonra
 tamam diyerek onaylayın.
mozilla şifre koruma


 Olusturudugunuz parola kullandıgınız karakter sayısı ve uzunluguna göre mozilla parolanıza bir kalite değeri verir.Tamam dedikten sonra artık parolanızı kullanabilirsiniz.

mozilla şifre koruma

Bundan sonra mozillayı her açışınızda size ana parolayı soracak eğer dogru parolayı girerseniz mozilla firefox sizin kaydetmiş oldugunuz kişisel parolalarınızı  şifrenizi hatırlayacaktır.

Programa Kısayol Ekleme

eğer sık kullandıgınız bir programa kısayol tusu eklemek istiyorsanız çok basit bir yönetmi var.
aşagıdaki resimde de gordugunuz gibi programa sağ tus la tıklayın ve resimde ki gibi ayarlamaları yapın.Ben mozilla programının başharfinden esinlenerek "M" harfini atadım ctrl + alt atamasını windows otomatik olarak atıyor.Sizin yapıcagınız tek şey kısayol bolume gelıp herhangi bir harfe basmanız.

kısa yol ekleme

program

4 Nisan 2012 Çarşamba

Bitdefender Total Security 2012 (en iyi virüs programı)

bitdefender_total_security Bu makalemde ; 2012 nin en iyi antivirus programı Bitdefender ' in  Bitdefender Total Security 2012  programı tanıtmak istiyorum.Öncelikle gelişen teknolojiyle internette geçirdiğimiz zaman,zamanla artmakta sosyal medya ,alışveriş siteleri veya üyelik gerektiren vs. siteleri her gün ziyaret etmekteyiz,bununla beraber güvenliğimiz daha da önemli bir hal almıştır.
Şimdi güvenliğimizi sağlamak ve rahatça internette virüsler den casus yazılımlardan korunmak için güncel bir antivirüs programına ihtiyacımız var. Crack li veya serial i olan programlar sağlıklı sonuclar dogurmaz.Bu yüzden en iyisi lisanslı yazılım almanızda yarar var.En azından virüs programları için bu kuralı çiğnememenizi tavsiye ederim.Gelelim Bitdefender Total Security nin özelliklerine :
Total security i antivirus , internet security i içinde barındırır ayrıca dosya şifreleme bilgisayar düzenleyici gibi ek yazılımlar da bulundurur.Total Security nin farkı budur.



  • Virus , spyware, spamlardan tam zamanlı aktif koruma
  • Tarama yaparken bilgisayarınız yavaşlatmaz ve hızlı bir şekilde tarama yapar.
  • Ebeveyn kontrolü
  • 2gb online backup 
  • Facebook Twitter gibi sosyal medya sitelerinde filtreleme
  • Güvenli Dosya Silme
  • Dosya Şifreleme
  • Internet Explorer 7& Mozilla Firefox gibi tarayıcılarla entegre çalışma
  • Anti-phishing özelliğiyle e-mail ve üyelik bilgilerini koruma

Sistem gereksinimleri ;
  • Microsoft Windows XP SP3 (32 bit) , Vista (SP2), Microsoft Windows 7 (SP1)
  • 1 GB RAM
  • 1,6 Cpu (işlemci)
Son olarak da program dan bir kaçtane resim ekleyerek yazımızı bitirelim :

bitdefender_anti_virus
bitdefender_anti_virus
bitdefender_anti_virus

Daha fazla bilgi almak için bitdefender in sitesinden bilgi alabilir isterseniz deneme sürümünü indirebilir dilerseniz programı satın alabilirsiniz http://www.bitdefender.com
//Luckyorange//