11 Eylül 2012 Salı

Photoshop Altın Yazı Efekti

Photoshop ile altın yazı efekti yapmayı anlatacagım, sizlerde bu efekti kullanarak çeşitli grafikler ve arka planlar oluşturabilirsiniz.

İlk olarak bir calışma alanı olusturun boyutlarını siz belirleyebilirsiniz önemli değil , çalısma alanınızın rengi (#443501) renk kodunda olmalı . Ardından Blending Options dan Gradient overlay ı acın.Ve sekilde goruldugu gibi gerekli ayarlamaları yapın.

altın_yazı_efekti

Ardından Yeni bir Layer olusturun , Filter>Texture>Texturizer efektini uygulayın.

Bu adımları uyguladıktan sonra sıra Yazı Eklemeye geldi , Text aracıyla (T) kendi belirlediginiz bir fontta ve büyüklükte bir yazı yazın. Ben blogspot yazdım .

altın_yazı_efekti


10 Eylül 2012 Pazartesi

En İyi Torrent Siteleri

torrent

Film , Dizi , Müzik , Bilgisayar programı vs gibi dosyalar indirip paylaşabileceginiz popüler ve ücretsiz kaliteli güvenilir torrent sitelerini paylasacagım , sizlerde bildiginiz kaliteli torrent sitelerini makalenin yorum kısmına yazarak En iyi torrent siteleri listesi ne katıkıda bulabilirsiniz.


9 Eylül 2012 Pazar

Blogger Temaları (Blogspot Templates)


blogspot icon
Blogunuzun görünümünü değiştirmek istiyorsanız internetten seçtigim  blogspot template lerini sizinle paylasmak istiyorum.Klasik blog şeması ndan çok farklı blog tema ları var , dilerseniz sizlerde blogunuzun template ni değiştirebilir oldukça gelişmiş görünümlü bir blog tema sına sahip olabilirsiniz. 

Öncelikle blogunuza nasıl tema yüklersiniz onunla başlayalım, ardından sırasıyla Blog template lerine göz atmınızı öneririm.

Blogspota Nasıl Tema Yüklenir ? 

Blogspot a tema yüklemek için ;

Blogger paneline giriş yaptıktan sonra sırasıyla

Tasarım > HTML i düzenle > Sabit sürücünüzdeki bir dosyadan şablon yükleyin > Göz at butonuna

tıklayın ve indirdiğiniz xml dosyasını yükleyin. Bu adımlarla Blogunuza yeni temanızı yüklemiş olursunuz.Blogger a tema yüklemek için aşağıdaki görüntülü videodan da faydalanabilirsiniz.


Sunset Farm - Nature Theme Blogger Template

blogspot template

 

My Website 2 Column Blogger Template

blogger template

6 Eylül 2012 Perşembe

En İyi Mozilla Eklentileri

Milyonlarca internet kullanıcısının kullandığı Web Tarayıcısı Mozilla Firefox un en iyi ve en cok indirilen eklentilerini paylasacagım.Sizlerde bu eklentilerden faydalanarak Web Tarayıcınızı kendinize özel bir şekilde düzenleyebilirsiniz.
En iyi mozilla eklentileri ni aşağıda sıralamaya çalıştım.Eğer sizinde kullandığınız mozilla eklentileri varsa yorum kısmında paylaşırsanız yazının gelişmesi için faydalı olur.


Easy YouTube Video DownloaderEasy YouTube Video Downloader 6.5 : Easy Youtube Video Downloader eklentisiyle tek tıklamayla M4A, MP3, MP4, AAC, FLV and HD formatlarında youtube dan ücretsiz indirme yapabilirsiniz. 
İndirmek için ;

    Firebug Firebug : Mozilla firefox için; Firebug eklentisini kullanarak herhangi bir websitesini Html , Css , Javascript kodlarını görüntüleyebillir ve kendinize göre canlı olarak kodları düzenleyebilirsiniz.

    İndirmek için ;
      Adblock Plus

      Adblock Plus: Firefox un ücretsiz reklam engelleyicisi websitelerinde bulunan ve görmeyi istemediginiz reklamları engellemek için oldukça fazla kullanıcı tarafından indirilen mozilla 'nın en iyi eklentilerinin başında gelir.
      İndirmek için ;

      5 Eylül 2012 Çarşamba

      JavaScript Lightbox Kullanımı

      javascript_lightbox
      Lightbox ; hemen hemen içerisinde resim barındıran bütün websitelerinde kullanılan oldukça popüler bir javascript uygulamasıdır. Bir başka deyişle Lightbox herhangi bir resmin üzerine tıklayınca resmin büyümesidir.Örnegin yeni bir websitesi tasarlıyorsunuz ve galeri sayfası veya  kücük resimlerden olusan bir alan ayırdınız.Burada sitenize gelen ziyaretçiler sitedeki resimlere tıkladıgında resim büyürerek daha detaylı bir görünüme sahip olur.Bir anlamda sitenizde javascript lightbox kullanarak html sayfanızı  dinamikleştirmiş olursunuz.Şimdi gelelim javascript lightbox kullanımına;

      Öncelikle Lightbox u indireceğimiz  siteye giriş yapalım  ve Download kısmından Lightbox v2.51 versiyonunu indirelim . Lightbox u indirdikten sonra lightbox rar lı  dosyasının içinde

      • Css
      • Images
      • Js 
      3 tane dosya olacak. Bu 3 dosyayı sitenizin bulundugu kök dizine atınız.Veya kendi klasörlerinizin içine ekleyeniz.Örnegin kendinizin bir css klasörü varsa o css klasörünün içine Css dosyalarını ekleyebilirsiniz.
       Dosyaları ekledikten sonra ; Şimdi Html dosyamıza bu dosyaların yollarını gosterelim.

      Öncelikle Css dosyasını yolunu gösterelim ;

      •  <link href="css/lightbox.css" rel="stylesheet" media="screen" />

      Sonra Javascript ve JQuery dosyalarını ekleyelim ;


      • <script src="js/jquery-1.7.2.min.js"></script>
      • <script src="js/lightbox.js"></script>
       

      Bu dosyaları html sayfamıza cagırdıktan sonra .Lightbox u aktif etmemiz için son kodumuzu ekleyerek lightbox işlemini halletmiş olacağız.

      Lightbox efektini aktif etmek için  resme link verirken rel="lightbox" niteligini eklememiz gerekir.

      •  <a href="images/1.jpg" rel="lightbox">

      Dreamweaver Cs 5 programında kullandıgım ve sonucu sizinde daha iyi gorebilmeniz acısından bütün kodların bir arada yer aldıgı ekran goruntusunu paylasmak istiyorum. Uygularken herhangi bir hata ile karsılasmamanız acısından ve daha rahat uygulayabilmeniz amacıyla bu resime bakarak lightbox uygulamasını daha rahat kullanabilirsiniz.

      javascript_lightbox

      Son olarak js lightbox un mucidi Lokesh Dhakar teşşekür ederek yazımı sonlandırmak istiyorum, Daha detaylı bilgi almak için  http://lokeshdhakar.com/ sitesini ziyaret edebiliriniz.

      //Luckyorange//