5 Ekim 2013 Cumartesi

XAMPP server php.ini Ayarları

Xampp server kullanıcıları  phpmyadmin panelinden bir script veya büyük boyutlu bir excel dosyası import etmek istediği zaman, muhtemelen default olarak gelen php ayarlarından dolayı gerekli değişiklikler de yapılmadığı için , sql dosyası,excel dosyası gibi veri barındıran dosyaları import etmeye çalıstıgınızda ;

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C...

 gibi bir hata alabilirsiniz bunun çözümü php.ini dosyasında gerekli ayarlamaları yapmanızdan geçer.
php.ini dosyasına ulasmak için C:\xampp\php  klasorune girip php.ini dosyasını bulabilirsiniz.Ardından php.ini dosyasını notepad ile açıp asagıdaki değerleri girerek çözümü sağlamış olursunuz.
 
  • max_execution_time = 5000
  • max_input_time = 5000
  • memory_limit = 1000M
  • post_max_size = 750M
  • upload_max_filesize = 750M  ( upload etmek istediğiniz dosyadan herzaman büyük bir değeri olmalıdır.Örnegın 1gb lık dosyayı import edemezsiniz.)
    C:\xampp\phpMyAdmin\config.inc dosyasını da aynı sekilde notepad ile açarak

    $cfg['ExecTimeLimit'] = 5000; değiştirdiğiniz zaman

    Maximum execution time of hatası almazsınız.

     ve istediğiniz şekilde dosyalarınızı mysql e import edebilirsiniz.

Wetransfer ile büyük boyutlu dosyaları E-mail ile paylaşın

Paylasmak istediğiniz büyük boyutlu dosyaları e-mail servisleri genellikle desteklemiyor.Yani en fazla 25 mb boyutunda bir dosyayı gönderebiliyorsunuz.İşte böyle durumlarda sıkıntı yaşamamak için, wetransfer kullanarak 2gb  a kadar dosya paylasımı yapabilirsiniz, üstelik we transfer üzerinden dosya göndermek için üye olmanıza gerek yok ve ayrıca ücretsiz.

WeTransfer ile Dosya Nasıl Gönderilir ?


Dosya ekle butonuna tıklayarak yüklemek istediğiniz dosyayı seçiyorsunuz , ardından göndermek istediğiniz kişinin mail adresini yazıyorsunuz,sonra da kendi mail adresinizi,son olarak opsiyonel bir seçim olan mesaj kısmına gönderiniz hakkında bilgi yazabilir veya yazmayabilirsiniz.Ondan sonra aktar butonuna basarak dosyayı gönderebilirsiniz.

WeTransfer 'in Kullanımı oldukça basit ve kolay.


wetransfer_dosya_transferi




Basit kullanıcı arayüzü sayesinde kullanım kolaylıgı saglayan wetransfer ile dosyalarınızı paylaşmak istediğiniz kişinin e-mail adresine gönderebilirsiniz.

Wetransfer ile gelen dosya nasıl açılır ?


Dosya gönderildiği zaman göndermiş olduğunuz kişiye ve size bir bildirim maili geliyor ve gelen bildirim maili içinde ki linke tıklayarak göndermiş olduğunuz dosyayı indirebiliyorsunuz.Aynı şekilde sizlere gönderilmiş bir dosyayı ek bir programa ihtiyaç duymadan , gelen mail de ki linke tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Dosyalar belirli bir süre sonra wetransfer hesabından siliniyor.Kullanıcılar için oldukça kolay kullanımı olan wetransfer i herkese tavsiye ederim.

Wetransfer kullanarak dosya gönderme ve  dosya indirme resimli anlatımı için ,WeTransfer ile Dosya Gönderme Ve Dosya indirme   yazısına göz atabilirsiniz

//Luckyorange//