13 Aralık 2015 Pazar

Hotmail ve Outlook'ta mail imzası oluşturma

email_signature



EMail imzası ; gönderdiğiniz mailin sonuna  eklediğiniz kendinizi tanıtan bir metin bloğudur.
telefon, iletişim ve adres bilgileri,web sitesi gibi bilgileri barındıran , alıcıyla etkileşim kurmak amacıyla e-mail'nizin sonuna eklenir.Bu bilgiler doğrultusunda email imzası oluşturmuş olursunuz.

Genel olarak iş amacıyla kullanımda faydalıdır.Günlük kullanımlar da pek bi anlamı yok ayrıca çok fazla bilgiyle doldurmak veya karmaşıklaştırmak da mail alıcısı tarafından pek hoş karsılanmamaktadır.Olabilidiğince sade ve şık tasarım oluşturmanızda fayda var.Ayrıca Email imzası için hazır tasarımlardan da faydalanabilirsiniz.

emaillerimiz için imza oluşturmayı iki şekilde yapacağız , birincisi microsoft outlook 2010 üzerinden,bir diğeri de outlook(hotmail) web sitesi üzerinden iki çeşit email imzası oluşturacağız.


Microsoft Outlook 2010 programında email imzası nasıl oluşturulur?

önce Microsoft outlook 2010 programı için imza oluşturalım.Outlook'u açın ve yeni mail sekmesine tıklayın

email_signature

yeni mail sekmesine tıkladıktan sonra mail penceresi açılacak pencerede signature tıklayın ve
imza paneli açın.
mail signature

Göndereceğimiz emailler için oluşturacağımız imza panelini açmış olduk.

mail signature
























İmza oluşturmak için new kısmına tıklıyoruz.Oluşturdugumuz email imzasını hangi mail de kullanacaksak o emailin adresini e-mail account kısmından seçiyoruz.

Yeni bir imza oluşturacagımız için new butonuna tıklayalım ve imzamıza bir isim verelim.
İmzamıza isim verdikten sonra ; alt kısımdaki edit signature alanı aktif hale gelecek.

mail_signature























oluşturacagınız imzanın edit signature kısmından; font tipi , font boyutu gibi özelliklerini düzenleyebilirsiniz.bir url adresi verebilirsiniz.Ayrıca resim ekleyebilirsiniz. Böylelikle outlook da maillerimiz için basit bir imza oluşturmuş olduk.Birden fazla email adresiniz varsa her biri için ayrı ayrı mail imzası oluşturabilirsiniz.
mail_signature





















Outlook(hotmail) Sitesi Üzerinden Mail İmzası Oluşturma

Outlook programında imza oluşturduktan sonra şimdide outlook kullanmayan, e-postalarına web üzerinden erişim sağlayanlar için , maillerine imza ekleme yöntemini göstereceğim

outlook.com üzerinden mail'inize giriş yapın, ve resimdeki gibi seçenekler sekmesine tıklayın

outlook_imza

Açılan sayfada  Biçimlendirme,yazı tipi ve imza linkine tıklayın

Göndereceğimiz mailler için imza oluşturma paneline giriş yapmış olduk, hemen  kişisel imza alanından bir mail imzası oluştrabiliriz, outlook da oldugu gibi burada da html etiketlerini kullanabiliriz.Özellikle imzanız da resim veya logo  eklemek istiyorsanız html kullanmanız 
gerekmekte ,sağ kısımda zengin metin yazan kısmı html düzenleye getirin ve , html etiketi kullanarak eklemek istediğiniz logo veya resmi çağırın , html bilmiyorsanız ;

<img src="resimyolu.png"> 
şeklinde olacak.


outlook_imzason olarak outlook.com üzerinden de mail imzamızı oluşturmus olduk.kısaca basit bir şekilde hayal gücünüz ve bilginiz doğrultusunda başarılı işlere imza atabilirisiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

//Luckyorange//