Select (seçme),Insert(ekleme),Update(güncelleme),Delete (silme) temelde dört ifadeden oluşan tablo içinde ki verileri değiştirmeye yarayan ifadelerdir.
İlk olarak DML ailesinden Insert Into yani tabloya veri ekleme ifadesini inceleyeceğiz.
INSERT INTO Tablo
([Kolon1],[Kolon2])
VALUES
('değer1','değer2')
kısaca tabloya veri ekleme işleminin ifadesi yukarıda ki gibidir.([Kolon1],[Kolon2])
VALUES
('değer1','değer2')
Resimde de paylaştığım gibi milli takım teknik direktörlerinin olduğu bir tablomuz olduğunu varsayarsak,Ülke adı ve Teknik Direktör kolonlarına yeni bir ülke ve o ülkenin teknik direktörünün bilgilerini eklemek için bu tip bir ifade yazarız.
Insert into ile Tablo içine veri ekleme işlemi basitçe bu ifadeden oluşur.
Insert into ifadesini sürekli yazmak istemiyorsanız, Tablo üzerine sağ tıklayın ve script table as seçeneğinden , Insert Into ifadesini tıklayın ve yeni bir sorgu oluşturun.
Böylelikle Insert into yu her seferinde yazmamış olursunuz.
Son olarak Şunu da eklemek istiyorum.
Veritabanı içinde ki bir tabloya, başka bir tablo verilerini aktarmak isteyebilirsiniz.Kayıt sayısı arttıkça tek tek el ile Values içerisine veri girmek imkansız hale gelir.
Bunun için de Öncelikle veri aktarmak istediğiniz hedef tablo üzerinden insert into scripti alın ve aktarılmasını istediğiniz tabloyu Select scriptiyle seçin Values kısmını silerek select ifadesini ekleyin ve çalıştırın,böylelikle tablonuzu yeni bir tabloya eklemiş olursunuz.
Dikkat etmeniz gereken husus kolon sırasının ve kolon tiplerinin birbiriyle eş olmasıdır.Aksi takdirde hatalarla karşılaşabilirsiniz.
Aşağıda paylaşmış olduğum resimde ki gibi sorgunuzu oluşturursanız,büyük bir zaman kazanmış olursunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.