7 Eylül 2010 Salı

Technorati ye blog eklemek

technorati_logo


technorati ye blog eklemek;

Blog sahibi olup technorati yi duydunuz mu bilmiyorum ama blog sahiplerinin mutlaka üye olmasını gerektiren bir site oldugunu dusunuyorum.cunki google bu siteye cok önem veriyor.oncekı makalemde google a sayfa ekleme yollarını yazmıstım.bu makalemde de technorati ye üye olup blogumuzu nasıl ekleyecegımızı anlatıcam.

ilk olarak www.technorati.com a giriyoruz ve join yazan yere tıklıyoruz.profıl bılgılerımızı yazıp joine tekrar tıklıyoruz.ve sonrasında mailimize bir aktivasyon kodu geliyor.aktivasyon kodunu onayladıktan sonra siteye giriş yapıyoruz.giriş yaptıktan sonra resmımızın yanındakı nıckname mıze tıklayıp kendı profılımıze gırıs yapıyoruz.bundan sonrada resımdekı gorundugu gıbı Start a blog claim: yazan kısıma blog adresımızı ekleyıp claim butonuna basıyoruz.sımdı de claim a new blog sayfasına gelıyoruz.
technorati blog ekleme
kısaca burdaki başlıkları acıklamak istiyorum :
details; kısmına blog baslıgımızı url mızı yazıyıoruz
site description; kısmına blogumuzla ilgili acıklama yapıyoruz tabi içerik anlatıklarımızla uyusmak zorunda
site categories; kısmında blogumuzun ilgili oldugu alanları seciyoruz
site tags; burayada blogumuzu tanımlamak ıcın etıketlerimiz yazıyoruz ve proced the next step e tıkladıktan sonra işlem bitiyor aslında.son olarak sıze bır kac dakıka ıcınde technoratıden kod içeren bır maıl gelıcek ve bu maılde gelen kodu blogumuzda yenı makale yazar gıbı eklıyoruz sonrasında technoratide blogumuzu onaylatıyoruz(Verify Your Claim Token) tıkladıktan sonra işlem bitiyor..ve böylelikle blogumuzu en onemlı blog tarama motoruna eklemiş oluyoruz.

3 yorum:

  1. Peki backlink alabiliyor muyuz? Biliyorsun özellikle Amerika'da blogerlık çok farklı bir boyutta. Technorati zaten yabancı bi site ve blogların geneli İngilizce içerikli. Türkçe içerikle backlink alabilme ya da Technoratinin dikkatini çekme şansımız nedir sence?

    YanıtlaSil
  2. bahsettiğiniz konuları biliyorum,technorati dünyanın en büyük blog dizinidir,yani ekstradan index almanız bile blogunuz için faydalı bi durumdur,backlink almanız için sanırım technorati de epey bir aktif olmanız lazım yani onun puanlama sisteminde yukarı cıkmanız gerek malesef türkiyede pek bu tarz sistemler olmadıgı için yabancı içerikli sitelerde de türkçe içerikli bir blog ile dikkat çekmeniz zordur,ama tehnoratiye blog eklemek,en azından pagerank değerine pozitif yonde bir ivme kazandırır.

    YanıtlaSil
  3. http://www.turkiyecilingirevi.com sayfasını eklemeye çalıştım join yok ortada

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

//Luckyorange//