7 Eylül 2010 Salı

Technorati ye blog eklemek

technorati_logo


technorati ye blog eklemek;

Blog sahibi olup technorati yi duydunuz mu bilmiyorum ama blog sahiplerinin mutlaka üye olmasını gerektiren bir site oldugunu dusunuyorum.cunki google bu siteye cok önem veriyor.oncekı makalemde google a sayfa ekleme yollarını yazmıstım.bu makalemde de technorati ye üye olup blogumuzu nasıl ekleyecegımızı anlatıcam.

ilk olarak www.technorati.com a giriyoruz ve join yazan yere tıklıyoruz.profıl bılgılerımızı yazıp joine tekrar tıklıyoruz.ve sonrasında mailimize bir aktivasyon kodu geliyor.aktivasyon kodunu onayladıktan sonra siteye giriş yapıyoruz.giriş yaptıktan sonra resmımızın yanındakı nıckname mıze tıklayıp kendı profılımıze gırıs yapıyoruz.bundan sonrada resımdekı gorundugu gıbı Start a blog claim: yazan kısıma blog adresımızı ekleyıp claim butonuna basıyoruz.sımdı de claim a new blog sayfasına gelıyoruz.
technorati blog ekleme
kısaca burdaki başlıkları acıklamak istiyorum :
details; kısmına blog baslıgımızı url mızı yazıyıoruz
site description; kısmına blogumuzla ilgili acıklama yapıyoruz tabi içerik anlatıklarımızla uyusmak zorunda
site categories; kısmında blogumuzun ilgili oldugu alanları seciyoruz
site tags; burayada blogumuzu tanımlamak ıcın etıketlerimiz yazıyoruz ve proced the next step e tıkladıktan sonra işlem bitiyor aslında.son olarak sıze bır kac dakıka ıcınde technoratıden kod içeren bır maıl gelıcek ve bu maılde gelen kodu blogumuzda yenı makale yazar gıbı eklıyoruz sonrasında technoratide blogumuzu onaylatıyoruz(Verify Your Claim Token) tıkladıktan sonra işlem bitiyor..ve böylelikle blogumuzu en onemlı blog tarama motoruna eklemiş oluyoruz.

5 Eylül 2010 Pazar

Google a blog adresi ekleme

Evet blog oluşturur oluşturmaz ilk yaptığımız ve görmek istedigimiz şey arama motorlarında sitemizin yer alıp almadığıdır.Çoğunlukla varsayılan arama motoru olarak google kullanıldığı için, öncelikle google da arama yaparız.

Google a blog adresi nasıl eklenir ?

Bunun hakkında cok makale var ama ben en basit yöntemleriyle acıklamak istiyorum.
ilk önce yapacagımız sey;
  • http://blogsearch.google.com.tr isimli adrese girmek asagıdaki resimde göründügü gibi blogunuzun adresi yazan kutuya blog adresımızı yazıp,blogu gonder demek bundan sonra yapıcak bir işlem kalmıyor.

google blog adresi ekleme

  • http://www.google.com.tr/intl/tr/add_url.html   ikinci basamak olarak da google ın adres ekleme sitesini asagıdaki resimde yazan URL yazan yere adresimizi yazıp altındaki Yorumlar kutucuguna da sitemizle eşleşen bilgiler girebiliriz.zaten hersey türkce sade bir şekilde anlatılmış

google blog adresi ekleme


  •  http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl   üçüncü olarak google ın URL nizi google 'a ekleyin sayfasini ziyaret edelim.Ve burayada kendi url mizi ekleyelim  zaten burdaki resimdede gayet acık bir şekilde ne yapmamız gerektigini açıklıyor.Acıklamalar kısmına da sitemizle ilgili açıklamalar yazabiliriz son olarak dogrulama kodunu altındaki kutucuga yazalım ve URL yi ekle diyeli, google site ekleme işlemleri tamamdır.
google blog adresi ekleme


bundan sonrası google ın indexlemesine kalıyor.tabiki blogumuzu güncel tutmamız şansımızı artırır. bu arada blogumuzun ayarlar kısmından temel sekmesine tıklayıp;Arama motorlarının blogunuzu bulmasına izin verilsin mi? sorusuna evet olarak yapmayı unutmayın..

2 Eylül 2010 Perşembe

Formattan sonra hangi programlar yüklenmeli

Evet bilgisayarımıza formatımızı attık simdi hangi programları yüklemeliyiz.şimdi bılgısayarımızın olmazsa olmazlarına geliyoruz(bu arada bunu tamamen can sıkıntısından yazıyorum..)

winamp logoWinamp : Nullsoft un bu programı ıcın en iyi mp 3 oynatıcısı demıs olsak yanılmayız heralde.bir cok ozellıgı bunyesınde barındaran wınamp la vıdeo ızleyebılır cevrımcı muzık satın alabılır radyo dınleyebılırız. http://www.winamp.com/  sitesinden ındırebılcegımız programın ıstersenız pro surumunude temın etmek mumkun.

winrar logo
Winrar : Bu guzıde programımızı bılgısayar kullanıp da bılmeyen ınsan evladı cok yoktur sanırım :) arşivleme programları arasında en cok tercıh edılen winrar ı da  www.win-rar.com  adlı siteden indirebiliriz

daemon tools
Daemon tools : .iso,.bin, cue sheet dosyaları, clone cd, nero, blindwrite gibi popüler disk imaj dosyalarını oluşturduğunuz sanal sürücüler üzerinden açıp bilgisayarınızda takılı olmayan CD/DVD gibi medyaları bilgisayarınıza takılıymış gibi kullanmanıza yardımcı olan bir sanal sürücü programıdır.indirmek için ziyaret ediniz.
www.daemon-tools.cc

gom_player_logoGom player : ses ve goruntu cozculerını ıcınde bulunduran ayrıca tek tek codec yuklemeyı gerektırmeyen ucretsız bır video oynatıcıdır.kırık videoları bıle oynatabılen gom player ı bılgısayarınıza www.gomplayer.org adlı siteden temın edebılırsınız.

security_logoGüncel Güvenlik Yazılımı : evet en onemlı olaya bılgısayarımızı hepımız en guvenlı hale getırmek ısterız,hic bir iş yapmayan ınsan bıle en ıyı vırus programının kendı pc sınde kurulu olmasını ister :) ve sürekli tartısılan en guncel konudur en iyi virus programı hangısıdır en iyi bilgisayar dergilerinden bırı olan pc world magazine nın işte sıralaması burdan buyrun : http://www.pcworld.com/reviews/collection/1986/top_paid_antivirus_2010.html
adobe reader: Portable Document Format acılımı yanı tasınabılır belge bıcımı ücretsizdir. http://get.adobe.com/reader/

  Advanced system care veya Tune up utilities: ikiside cok basarılı bilgisayarınızı optimize   ederek sisteminizi hızlandıran yazılımlardır.gereksiz cop dosyalarını temızleyebılır dısk bırlestırebılırme   yaparak hdd dekı parcalanmaları gıderebılır ve buna benzer bir cok işlem yapabılırsınız.ikisede cok kaliteli programlardır.

tune up utilitiesadvanced system care
  1. advanced system care için ; http://www.iobit.com                        
  2. tuneup utilities ; www.tune-up.com/
adreslerınden ındırebılırsınız tercih ettiginiz programı
eminimki daha bir cok program vardır benim kendi bilgisayarima kurdugum veya sizlerin kendi bilgisayarlarınızda kurdugunuz simdilik ilk etap aklıma gelenler bunlar bir baska makalede görüsmek üzere
//Luckyorange//