28 Ağustos 2010 Cumartesi

Web sitemizi yukarı taşımak için Google SEO

Google seo "arama motoru optimizasyonu" anlamına gelmektedir.Google da sayfanızı üst sıralara taşımak için google seo hizmetinden yararlanmak oldukca yaygın bi hale gelmiştir.

google seo ne işe yarar(?)

Hiç süphesiz dunyada en cok ziyaret edilen sitelerin basındadır google aynı zamanda diger arama motorlarına kıyasla fazlasıyla öndedir.ayrıca bir çogumuzun web tarayacısının açılıs sayfasıdır.her gün milyonlarca kullanıcının ziyaret ettigi arama motorlarının arama cubuguna kelimeler yazıp bulmak istedigimiz nesneyi arıyoruz.ve karsımıza liste halinde sıralı websiteleri cıkıyor.peki bu sıralamada web sitemiz en üst sıralarda görmek istiyorsak ne yapmalıyız ?işte burda google seo devreye giriyor.google seo web sayfalarının arama motorları tarafından daha kolay bulunup indekslenmesini ve arama sonuclarında daha üst sıralarda karsımıza cıkmasını saglayan bir sistemdir.Google Seo sayesinde sayfanızı daha cok kullanıcı ziyaret eder ve hem sitenizin trafigi hemde bir cok kullanıcı tarafından ziyaret edilme sayısı artar.bu da bir nevi reklam yapıp dükkanınıza daha cok musterının gelmesi daha fazla ürün satmak gibidir.bu kısa girisimizden sonra şimdi gelelim google seo terımlerını tanımlamaya :

google_seo
  • SEO : “Search Engine Optimization” yani “Arama Motoru Optimizasyonu” kelimelerinin baş harfleri.
  • PageRank : Google Sayfa Değeri, Google’ın bir sayfaya vermiş olduğu değer.
  • BackLink : Bir siteden aldığınız link’e verilen isimdir.
  • Metatag : Sitenizi Google,Yahoo,Altavista gibi arama motorlarına tanıtan koddur.
  • Sandbox: PageRank arttırmak için yapılan ve abartılan link değişimlerinden dolayı Google’ın siteye verdiği cezadır.
  • GoogleBan: Google’ı kandırmaya yönelik yapılan link değişimleri ve kural ihlaleri sonucu Google’ın siteyi cezalandırarak gostermeyip sayfasından tamamen silmesidir.
  • DMOZ: Dünyanın en büyük dizinidir.sadece kaliteli siteleri kendi dizinine ekler. 
  • Adwords: Google Adsense’in reklam verenlere yönelik bölümüdür. Ücret karşılığı reklamınızı adsense kullanıcısı sitelerinde yayımlatabilirsiniz.

Google botları;
  1. Adsense Bot: Adsense reklam programı kullanan sitelerle muhatap olan Google bot un adı.
  2. FreshBot: Sitenizi ziyaret eder freshbot, sitenizdeki tüm linkleri tek tek gezer ve veritabanına kaydeder. 
  3. DeepCrawl: Sitenizi uzun aralıklarda (ayda bir) ziyaret eder ve index bilgilerinizi alarak, google’da indexlenmiş olursunuz. 

Son olarak ; Google seo hakkında bır cok sırket destek saglamaktadır.eger isterseniz seo luk hizmeti veren sirketlerden yardım alabılır isterseniz de kendı kendınzın seo su olablirsiniz tercih sizin.

22 Ağustos 2010 Pazar

Sihirli Değnek Photoshop

photoshop nedir

 Adobe Photoshop Nedir ?


Adobe Photoshop, adobe firmasının cıkarmıs oldugu resim ve fotoğraf düzenleme amaclı olarak kullanılan, fotoğraf işleme yazılımıdır. İlk olarak 1987 yılında Thomas Knoll tarafından geliştirilmeye başlandı.
bir cok sektorde kullanılan adobe photoshop diger fotograf isleme yazılımlarına nazaran lider konumda olan bir programdır.

Adobe photoshop görsel medya grafik tasarımı web tasarımı alanlarında kullanılır,fotoğrafcıların da vazgecilmez programı olan adobe photoshop bir cok calısmaya uygun esnek bir programdır.son olarak CS5 en son sürümünü 25 mayısta satısa sunmustur.
Daha verimli çalışmalar için olanak sağlayan photoshop her sürümünde yeni araçlar ve daha fazlası için yüksek kaliteli bir altyapı oluşturup yeni olanaklar sağlamıstır.internet ortamında sıkca karsılasabileceginiz egitim siteleri ve adına bir cok yazılmıs makaleler mevcut,ayrıca hazır örneklerden veya program adına hazırlanmıs kitaplardan faydalanmanız da mümkün.kaynak olanagı oldukca fazla bu program sayesinde fotograf işleme ve görsel tasarım alanında kendinizi cok iyi bir sekılde gelisterebilirsiniz..kısacası hayal gücünüzün ürünü olarak ortaya bir cok kaliteli iş sunabilirsiniz.hobi olarak veya profesyonel olarak kullanabileceginiz bu programı isterseniz adobe offical sitesinden satın alabilir veya 30 günlük deneme sürümünü bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
//Luckyorange//