24 Şubat 2011 Perşembe

Mozillada Sık Kullanılanları Kurtarma Ve Yedekleme

mozilla firefox logoBu makalemde sizlere bir çok kullanıcının vazgeçilmez web tarayıcı programı olan Mozilla Firefox ta sık kullanılanların nasıl kurtarılabileceğini gösterecegim.
  • Yer İmlerini Kurtarma; 
İlk olarak Yer İmlerini Düzenleye geliyoruz,İçe aktarma ve yedeklemeye tıklıyoruz ve Tekrar olustur deyip dosya seçine tıklıyoruz.Kişisel klasörümüze geliyoruz ardından AppData dosyasına giriyoruz,sırasıyla Roaming-Mozilla-Firefox-Profiles-Default-Bookmarkbackups-Json uzantılı dosyayı secıyoruz.Ve böylelikle Yer imlerimizi kurtarmıs oluyoruz.
  • Yer İmlerini Yedekleme ;
Yer imlerini Yedekleme işlemide cok basit İçe Aktarma ve Yedekleme secenegine tıklayıp ardında ya yedekle ye tıklıyoruz ya da Html olarak dısa aktar secenegıne tıklayıp Html olarak dısa aktarıp Yer imlerimizi yedeklemis oluyoruz.
  • İki Yer İmini Birleştirme; 
Mesela onceden kurtarmıs oldugumuz bir json uzantılı yer imleri dosyamız var.Eger Anlattgım ılk yolu ızlersenız yer imlerini degistirmis olursunuz ve diger yer imlerini kullanamazsınız.İki yer imi dosyasını birleştirmek için ilk olarak Mozilladaki Yer imleri dosyasını Html olarak Dısa aktar secenegını kullanalım ardından da dıger Json dosyasını mozillaya aktaralım böylelikle eski yer imlerimiz geri gelmis oldu ve sımdıde Html olarak dısa aktardıgımız Html dosyamızı içe aktar diyelim ve böylelikle yer imleri dosyalarımızı birbiriyle birlestirelim.sonuc olarak iki yer imi dosyamızı da kurtarmıs olduk.
mozilla yer imleri kurtarma
Resimde de görüldügü gibi Json uzantılı (yani sık kullanılanlarımızın bulundugu dosyayı ) bu sekilde bulabiliriz. Json uzantılı dosyamızı istersek baska bi yere kopyalarak yedekleyebiliriz istersek de bir baska Json uzantılı dosyayla degısterebiliriz.

2 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

//Luckyorange//