13 Ocak 2012 Cuma

Fireworks Cs 5 ile barcode yapımı (barkod)

fireworks_barcode


Fireworks CS 5 ile kendinizde bir kaç adımda barcode(barkod) oluşturabilirsiniz.Lafı fazla uzatmadan resimlerle göstererek Fireworks Cs 5 ile nasıl barcode yapacağımıza geçelim.
ilk olarak Fireworks da arka planı beyaz bir çalışma alanı açalım. ve ardından Pencil tool (B) veya Rectangle Tool(U) araçlarından herhangi birini seçip düz bir çizgi çizelim.


barkod_yapımı

Ardından ikinci adım olarak çizgimizin parça parça olması için Filter > Noise > Add Noise sekmesine gelerek amount kısmını 400 yapalım.

fireworks_barkod
resmimiz  aşağıdaki şekilde gibi oldu. 
fireworks_barkod
bu işlemleri bitirdikten sonra Pointer tool u seçerek çiziğimiz çizginin kenarından tutup aşagı doğru çekelim.

barkod_yapimi
ve artık barcode çizgilerimiz hazır oldu gerisi gerekli rakamlardan veya harflerden oluştaracağımız kodu yazmak.Şimdi Marque tool u seçelim ve her iki kenarı uzun olacak şekilde ayarlayalım.Ve ardından delete tuşuna basalım.

fireworks_barkod

Görüğünüz gibi tamamen bir barcode şeklini aldı artık numaralar veya harfleri eklemek kaldı.Onuda Text Tool aracımızla ekleyelim.

fireworks_barkod

Ve böylelikle barcod umuzu oluşturmuş olduk.Hepsi bu kadar ayrıca sticker tarzı bir barcode oluşturmak istiyorsanız. Beveled Rectangle seçeneğini seçip rengini gri yapın barcodunuzu içine alıcak şekilde çizin.Son olarakda blend modunu Multiply Yapın.Barcod unuz resimdeki gibi olacaktır.
fireworks_barkod_yapımı

1 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

//Luckyorange//