1 Ocak 2013 Salı

10 Yararlı Seo İpucu

seo_ipucu


Eğer yeni bir site kurduysanız veya yeni bir blog oluşturduysanız,belirli bir ziyaretçi kitlesi sağlayabilmek ve etkileşim ağı kurabilmeniz için temel olarak Seo işlemlerini gerçekleştirmelisiniz.
Bu nedenle Seo bir sitenin veya blogun en önemli unsurudur.Bende okuduğum makalelerden ve denemiş olduğum bir takım uygulamalar sonucu bilgiler edindiğim,sizlere de faydalı olabileceğini düşündüğüm 10 yararlı seo ipucu şeklinde bir makale hazırladım.
  1. Özgün İçerik 
    Eğer google seo ile ilgili bir eğitim videosu veya bir makale yazı okuduysanız en önemli olarak görülen nokta özgün içerik oluşturmaktır.
    Tabi özgün içerik hazırlamak için sürekli olarak yenilikleri takip etmek gerekir,ama genelde internet üzerinde yazılmadık konu az bulunur,siz hakkında bilgilere ulaşılabilen bir yazıyı kendinize özgü bir hale getirerek yayınlayabilir ve google da üst sıralara tırmanabilirsiniz.

  2. Sosyal Medya
    İnternet kullanıcılarının hemen hemen hepsi sosyal medya araçlarını kullanmakta ve aktif olarak takip etmektedirler,bu nedenle sahibi olduğunuz blog veya websitesini tanıtmak ve daha büyük bir kitleye hızlı bir şekilde ulaşabilmek için
    Facebook,Twitter,Flickr,Pinterest ve Google + gibi sitelere üye olarak etkileşim ağınızı genişletebilirsiniz.
     

  3. Analytics Uygulaması

    Google Analytics ve Google webmaster tools sayfalarından yararlanarak,siteniz için gerekli verileri alabilir,hedef kitlenizi anahtar kelimeleri sitenize yönlendirilen sayfaları belirleyerek ona göre nokta atışı çalısmalarda bulunabilirsiniz.Aynı şekilde Bing ve yandex gibi arama motorlarının sunduğu hizmetlerden de faydalanbilirsiniz.

  4. Sosyal Paylaşım

    Paylaşımda bulunmak istediginiz yazıları veya bilgileri tweet butonu ekleyerek veya facebook'da paylaşarak aynı şekilde Google + kullanarak daha büyük kitlelere ulaşabilirsiniz.
  5. Anahtar Kelime Araştırması

    Bir blogger iseniz makale yazmadan önce mutlaka keyword araştırması yapmalısınız , keyword araştırması yapmak için en önemli kaynagınız google keywords tool aracıdır.
  6. Online Dizinler

    İnternette oldukça fazla web dizini siteleri vardır online directories yazarsanız bu tip sitelere ulaşabilir ve sitenizi ekleyerek backlink  kazanabilirsiniz, Türkiye de hürriyet 'in sağladıgı servisleri kullanbilirsiniz, yazarkafe sitesi size ziyaretçi kazandıracaktır.
  7. Ziyaretçi Yorumları

    Bunu iki türlü düşünebilirsiniz,mesela en cok ziyaret edilen türk forumlarına donanımhaber,shiftdelete,r10 gibi forum sitelerinde yorumlarda bulunuarak kendinizi tanıtabilirsiniz,Ayrıca sitenize yapılan kullanıcı yorumlarını veya soruları cevapsız bırakmayarak daha sadık bir ziyaretçi kitlesi edinebilirsiniz.
  8. Hatasız Kod Düzeni

    Google bot ları karışık kod düzeninde olan siteleri pek sevmez,bu nedenle html css ve javascript &  ajax kodlarınızı belirli bir düzene göre olusturmanız ve bu kodları içeren sayfalarınızı test ederek online araçlar sayesinde dogrulayabilir ve hatalarınız düzelterek google botlarına yardımcı olabilirsiniz.
  9. Resimler

    Sitenizde oluşturduğunuz resimlere alt etiketlerini girerseniz eğer bu da google indexlenmenize fayda sağlar ayrıca resimler üzerinden sitenize giriş sağlanır.Bu arada html h1 , h2 gibi etiketlerde google seo için çok önemlidir.Bu yüzden bu etiketleri kullanmayı ihmal etmeyin.
  10. SiteHaritası

    Son olarak site haritası mutlaka olusturmalı ve bunu google webmaster tool s aracına yüklemelesiniz,sitenize google tarafından edilecek ziyaret sayısı ve bunun gibi benzeri eylemler için site haritası oldukça önemlidir.
Umarım yeni başlayan arkadaşlar için faydalı bir yazı olur ama herşeyden önce yapmanız gereken şey sitenizi google webmaster tools a ekleyip ondan sonra bu işlemlere başlamanızdır.

Bütün bu adımları uygulayarak ziyaretçi sayınızı artırabilirsiniz.

Ve son olarak Google ın hazırlamış olduğu Başlangıç için seo adlı video yu paylaşmak istiyorum.

SEO for startups in under 10 minutes





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

//Luckyorange//